7.4.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 7

Jää Lahti sulaminen
Jäät eivät enää houkutelleet kävelylle Lahdessa.


Kuuden viikon treeniputken jälkeen oli aika pitää viikon lepotauko juoksemisesta. Tällä viikolla en ollut kuitenkaan kokonaan liikkumatta vaan kävin salilla ja kävelyllä, ja rullailin lihaksia. Olen myös tankannut unta ja pitänyt huolta säännöllisestä unirytmistä, mistä lipsun usein aivan liian helposti. Nyt olo on levännyt ja odotan innolla ensi viikolla alkavia juoksuja.

Lepoviikon tarkoitushan on antaa lihaksille ja hermostolle aikaa palautua kunnolla, useiden päivien ajan. Treeniviikoillakin on pidettävä lepopäiviä, mutta en pysty jatkamaan loputtomiin treenaamista viisi kertaa viikossa. Fyysisen palautumisen lisäksi on tärkeää palautua henkisesti. En todellakaan halua palaa loppuun, ja haluan säilyttää juoksuinnon, ettei juoksusta tule pakkopullaa. Juoksun täytyy olla se henkireikä, joka auttaa jaksamaan vaikeiden aikojen yli ja jota odottaa innolla. Arjessa on muutenkin jo asioita, joita haluaisi lykätä seuraavalle päivälle.

Ammattimaiset urheilijat karttavat nollan juoksukilometrin viikkoja, koska suorituskyky lähtee laskemaan juoksemattomien päivien kertyessä. Omiin tavoitteisiini kuitenkin kuuluu juoksukunnon ylläpitäminen vuoden ympäri, vaikka sitten ottamalla liian rauhallisesti kunnon laskemisen uhalla. Kunhan pääsee lenkkeilemään kivuitta!

Kaiken kaikkiaan viikko osui maaliinsa. Kuudennen viikon jälkeen oli havaittavissa pientä väsymystä, mutta se on nyt väistynyt ja huomenna on kiva aloittaa intervallitreeni. Alkuun olo voi olla hieman jähmeä, mutta kyllä se siitä taas lähtee. Eniten odotan lauantain 14 km:n lenkkiä, sillä yritän toistaa viime lauantain mahtavan flow-tilan.


Garmin Connect uni yö
Unen tankkaamista sunnuntain vastaisena yönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti