31.3.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 6

Maisema Viikki pelto
Keväiset Viikin pellot tarjosivat mahtavat lenkkipolut.


Olen nyt juossut 6 viikkoa 13 viikkoa kestävästä treeniohjelmasta. Kuten otsikossa lukee, tavoitteena on juosta 18.5.2019 Helsinki City Run aikaan 2 h 15 min, parantaen viime syksyn puolimaratonennätystä. Jos harjoittelu menee loppuun asti yhtä hyvin kuin tähän mennessä ja pysyn terveenä, olen varma että pääsen tavoitteeseen.

Tämä keväinen viikko oli treeneiltään raskas. Matkaa ei tullut lisää edellisviikkoon verrattuna kuin 0,7 km mutta intensiteetti oli varmasti korkeampi maanantain mäkitreenin takia. Lisäksi juoksin yhden kevyen lenkin ja pitkiksen.

Maanantai: vetotreeni. Viisi kertaa läheisen pururadan nousua ylös ja kävellen alas. Mukavaa uutta ärsykettä jaloille.

Tiistai: salilla kyykyt, pystäri, maastaveto ja leuat. Pystäriin saa vihdoin laittaa lisää painoa, upeeta.

Keskiviikko: kevyt 46 minuutin juoksu Viikin pelloilla. Nyt kun lumi on sulanut, pääsen juoksemaan Viikin luontopolkuja pitkin ja reviirini laajenee.

Torstai: lepo. Kävin ChemBio-messuilla ihmettelemässä bioteknologian uutuuksia.

Perjantai: salitreeni: kevyesti kyykyt, penkki ja soutu.

Lauantai: 13 km:n pitkis. Hehkutin tätä jo Instagramissa ja syystäkin. Olosuhteet olivat täydelliset, juoksu kulki ja 10 km:n jälkeen olo oli uskomattoman hyvä, kuin uudelleen heränneellä.

Sunnuntai: lepo.

Olen nyt käynyt kaksi kertaa läpi viikkosyklin kevyt-keskivaikea-raskas. Ensi viikolla on vuorossa lepoviikko, jolle en ole suunnitellut ollenkaan treenejä. Katsotaan kuinka pysyn suunnitelmassani, sillä haluaisin varmistaa, että juoksuvire pysyy yllä tauon aikana. En halua että aloittaessani taas kevyen viikon niin ensimmäisen treenin jälkeen jalat ovat päivien ajan kipeät. Käyn ehkä tiistaina salilla ja perjantaina puolen tunnin kevyellä lenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti