17.3.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 4

Keilarata keilapallo
Pitkästä aikaa keilaamassa.


Kovan viikon jälkeen otin tämän kevyen viikon avosylin vastaan. Viikosta muodostui melkein lepoviikko, tai siltä se ainakin tuntui vain kahden juoksun takia. Treenisuunnitelman sotki maanantain vetotreeni, jonka jälkeen takareidet ja pohkeet olivat kipeät. Jouduin lopulta jättämään tiistain salin ja keskiviikon juoksun pois, mikä harmitti. Tiesin kuitenkin, että ehtisin palautua viikon pitkistä varten, joten sain tehtyä nämä kaksi tärkeintä treeniä. Mitä tästä opimme: vaikka uudenlainen ärsytys tuottaa tulosta, pidä tuntematon treeni kevyenä, ettei loppuviikko mene keppien kanssa. Loppujen lopuksi kokonaiskilometrejä kertyi 16,5 ja aikaa 2 h 15 min.

Maanantai: vetotreeni. Reilun kymmenen minuutin lämmittelyn ja dynaamisen venyttelyn jälkeen juoksin 10 kpl sadan metrin vetoja. Kiihdytin rauhallisesti lähelle huippunopeutta ja pidin tahtia 2:30-3:30/km muutaman sekunnin ajan, minkä jälkeen rullasin rauhallisesti kävelynopeuteen. Pidin vetojen välillä muutaman minuutin kävelytauon. Treeni oli raskas hetkellisesti kovan tahdin takia ja jalkojen tärähtely oli varmasti voimakkainta koko harjoitusohjelman aikana. Viisi vetoa olisi ollut parempi määrä.

Tiistai: lepopäivä. Takareidet ihan juntturassa.

Keskiviikko: jälleen lepoa ja jalkojen rullailua.

Torstai: pidän tätä aktiivisena lepopäivänä, sillä kävin keilaamassa. Harmittaa, etten taaskaan muistanut laittaa Garminista suoritusta päälle, sillä sykkeitä olisi kiva katsoa jälkikäteen.

Perjantai: 11 km pitkis. Tiesin että lauantai tulee olemaan kiireinen, joten juoksin lenkin perjantai-iltana. En tiedä onko tämä ihan yleistietoa, mutta huomasin että tahti ja syke pysyi tasaisena hengityksen ansiosta. Hengitin rytmillä kolme askelta sisään ja kolme ulos, jolloin juoksu oli tasaista ja helppoa.

Lauantai: hupipäivä. Kävin aamusta GoExpo-tapahtumassa Messukeskuksessa katselemassa juoksuvarusteita. Mukaan tarttuivat yhdet housut ja maistiaisia. Messuilla oli valtavasti nähtävää ja vaikka golf tai pyöräily eivät ole lähellä sydäntäni, uutuuksia oli kiva käydä katsomassa. Illalla oli työporukan pikkujoulut.


GoExpo Messukeskus juoksu pyöräily retkeily
Messukeskuksen valtavassa päähallissa sai tutustua pyöriin, juoksuun, golfiin ja eräjormailuun.


GoExpo Messukeskus testausallas
Testausaltaassa sai kokeilla kanootteja ja suppilautoja.


Sunnuntai: pikkujouluista palautumista ja ruoanlaittoa.

Voin kertoa, että olo on levännyt ja lähden innolla suorittamaan ensi viikon treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti