10.3.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 3

Viikki Korona ilta
Korona iltavalaistuksessa.


Olen nyt treenannut kolme viikkoa ohjelmalla, joka tähtää 18.5.2019 juostavalle Helsinki City Runille. Missä mennään? No, kilometrimäärät nousevat tasaisesti, pyrin nukkumaan tarpeeksi ja treeniohjelman suorittaminen tuo iloa ja positiivisia väristyksiä arkeen.

Kolmas viikko on ohi ja tämä viikko oli haastavuudeltaan kova. Kilometrejä kertyi 23,8 ja juoksuaikaa yhteensä 3 tuntia ja 12 sekuntia. Suunta on koko ajan ylöspäin ja siitähän se hyöty tulee: rasitusta ja uusia ärsykkeitä tulee koko ajan enemmän, jotta kunto kohoaisi. Tällä viikolla huomasin, että Helsinki10 on jo ensi kuussa, jee!

Maanantai: pyramiditreeni matolla. Olen tehnyt vastaavan harjoituksen muutaman kerran ja se on aina yhtä haastava mutta lopuksi fiilis on euforinen. Tarkoituksena on lisätä vetojen pituutta, kunnes saavutaan pyramidin "huipulle" ja puolivälin jälkeen lasketellaan alas. Näin se siis toimi: juoksin 1, 2, 3, 4, 5, 4, 3, 2 ja 1 min tahdilla 5:30/km ja vetojen välillä kävelin reippaalla tahdilla 2 min. Jälkipuolen 3 min vedon jälkeen jaloissa alkoi poltella upeasti ja muutenkin treenin aikana tuntui siltä että nyt todella juostaan. Yhteensä kilometrejä kertyi lämmittelyineen 7,3 eli eniten kaikista maanantain vauhtitreeneistä tähän asti.

Tiistai: Tein salilla kyykyt, penkin, soutua ja leuat. Leukojen maksimimäärä on pysynyt samana jo viikkoja, seuraavaksi voisin kokeilla lisäpainolla ja vähemmän toistoja.

Keskiviikko: kävin juoksemassa illalla 42 minuutin kevyen lenkin. Sää oli jälleen tuulinen ja luntakin satoi, mikä antoi lisämotivaatiota juoksemiseen.

Torstai: lepoa, lepoa.

Perjantai: kotona kuntopiiri. Pistoolikyykky osui maaliinsa, heh.

Lauantai: olin viikonlopun Seinäjoella ja pääsin nauttimaan 10 km pitkiksen aikana lakeuksien tasaisuudesta. Juokseminen uudessa paikassa virkisti, sillä matka kului todella nopeasti maisemia katsellessa ja yhtäkkiä pitikin miettiä kotiin suuntaamista. Sää oli upea, sillä kesken lenkin alkoi satamaan tiheästi suuria lumihiutaleita, jotka leijailivat hitaasti maahan.

Sunnuntai: on levätty ja nautittu sukulaisten kahvipöydistä.

Ensi viikko onkin sitten kevyt, joten vauhtitreeni on helpompi ja kevyestä lenkistä otetaan vähän pituutta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti