24.3.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 5

Ilta Alakivenpuisto katulamppu
Alakivenpuiston katulamput sumussa.


Tähtäimessä olevaan Helsinki City Runiin on tätä viikkoraporttia kirjoittaessani 7 viikkoa, 5 päivää ja 12 tuntia. Treeniohjelman viides viikko on ohi ja vauhti sen kuin kasvaa, pian ollaan jo puolivälissä. Jestas miten nopeasti aika menee. En silti ole ollenkaan huolissani vaan luotan täysin kuntooni ja menneisiin ja tuleviin treeneihin.

Juoksin tällä keskivaikealla viikolla kolme onnistunutta juoksua ja kävin kaksi kertaa salissa tekemässä voimaa. Viime viikko tosiaan meni plörinäksi, koska jalat kipeytyivät maanantain vetotreenistä ja ohjelmasta jäi juoksu ja salikerta pois, mutta tämä viikko meni onneksi täysin suunnitelman mukaan. Kilometrimäärä edelliseen viikkoon verrattuna kasvoi reilusti (16 km -> 22 km), mutta vielä ei ole ollut kipuja tai kolotuksia. Viikonloppuna käytiin Lahdessa vierailulla mutta muuten oli normaali työviikko.

Maanantai: Fartlek. Vaihtelevia tahteja 3 min ajan, yhteensä 30 min. Juoksin ensimmäistä kertaa tänä keväänä Adidaksen Supernovat jalassa ja tuli taas todettua niiden erinomainen vaimennus. Treenasin samalla tasaisen tahdin pitämistä, mikä ei ollut edelleenkään aivan yksinkertaista.

Tiistai: salilla voimaa. Kyykky, pystypunnerrus, leuat ja keskikroppa. Maastaveto jäi pois koska kyykyn aikana takareisissä tuntui kummallinen veto. Olin keskiviikkona kuitenkin juoksukunnossa.

Keskiviikko: 40 min kevyttä juoksua. Huomasin että keskitahti oli yllättävän nopea, mutta syke oli pysynyt oikealla alueella joten mikäs siinä, annoin mennä.

Torstai: ansaittua lepoa.

Perjantai: salilla kyykky, penkki, soutu ja leuat.

Lauantai: 12 kilsan pitkis meni aikaan 1:36:35. Viime viikon pitkiksestä viisastuttuani otin mukaan geelin lisäksi pienen juomapullon, ja pidin tankkauksen 6 km:n kohdalla. Vielä joskus ostan juoksuvyön, jossa on paikka usealle pienelle pullolle niin ei tarvitse kuunnella puolityhjän pullon loisketta. 10 kilsan jälkeen menin autopilotille eli hengitys oli tasaista, kadenssi oli koko ajan yli 180 ja ajatukset vaeltelivat vapaasti. Täydellistä nollausta, ainakin omasta mielestäni.

Sunnuntai: kävin kiertämässä Tammiston XXL:n ja Budget Sportin, mutta en löytänyt vielä kesäksi uusia juoksushortseja.


Juoksureitti pitkis Garmin Connect
Lauantain pitkis Myllypuron, Roihupellon ja Yliopiston kautta.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tähtäimessä HCR, ensimmäinen puolimaraton! Etsiskelen myös juoksushortseja. Oikein hyviä treenejä sinnepäin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan molemmat siis ensikertalaisia HCR:llä. Uskon että se on loistava paikka juosta ensimmäinen puolikas! Hyviä treenejä sullekin! :)

      Poista