21.4.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 9

Korkeakoski Maaninka vesiputous
Sunnuntaina ihailin Suomen korkeinta vesiputousta Maaningalla.


Viikko 9/13 on nyt ohi. Tähtäimessä on tosiaan Helsinki City Run 18.5.2019, se on hyvä palauttaa mieleen näin kipeänäkin. Kuten viime viikon raportissa kerroin, sairastuin viime viikon torstaina mietoon flunssaan, joka esti harjoittelun noin viikon ajalta. Kolme juoksua ja muutama salikerta jäi välistä mutta nyt tuntuu että elämä voittaa taas. Tämän viikon alun lepäsin täysin ja torstaina lähdin Savoon sukuloimaan, jonne pakkasin juoksukamat toiveikkaana mukaan. Olo helpotti torstaina, perjantaina tunsin itseni terveeksi ja uskoin että pieni juoksu voisi jopa nopeuttaa paranemista. Lähdinkin lauantaina 14 km:n juoksulenkille ja se teki terää. Ensi viikolla aion jatkaa treeniohjelmaa ja ottaa takapakista niskalenkin.

Maanantaista torstaihin: lepoa. Tukkoinen olo ja lihasten voimattomuus sai minut ymmärtämään, että nyt ei ole treenin aika. Näistä päivistä ei ole paljoa raportoitavaa. Teetä ja Finrexiniä kului. Seurasin Instagramista muiden keväisiä juoksukuvia.

Perjantai: Savoon pääsiäisen viettoon. Minulla oli täysin lomafiilis ja maisemanvaihdos antoi selvästi uutta energiaa ja joudutti paranemista. Olin onnellinen että olin pakannut kengät ja juoksuvaatteet mukaan.

Lauantai: 14 km:n pitkis. Olo oli sen verran hyvä, että lähdin rauhalliselle pitkikselle. Aikaa kuluikin 1:56, mutta nautin joka askeleesta ja olin onnellinen koska tauti oli väistynyt.

Sunnuntai: lepo. Kävin Maaningalla ihailemassa Suomen korkeinta vesiputousta Korkeakoskella. Näky ja ääni oli vaikuttava, kun sulamisvedet pauhasivat yli 30 metrin korkeudelta alas. Maa ja portaat olivat kovan jään peitossa, joten aivan helppokulkuista maasto ei ollut.

Pääsiäisloma on ollut erittäin hauska, mutta palauttava se ei ole ollut. GT:t ja kortinpeluu yömyöhään on paljon mukavampaa kuin nukkuminen. Kunhan tästä pääsee kotiin niin arki jatkuu ja uskoudun jälleen juoksuohjelmalle. Ensi viikon lauantaina juoksen Helsinki10-juoksun, kirjoitan siitä päivästä kokonaisen raportin tänne blogiin. Olen päättänyt, että viikon flunssa ei vaikuta loppuaikaan ja lauantaina juostaan kovaa. Katsotaan sitten oliko päätös oikea.

Jos puolimaratonin juokseminen kiinnostaa, käy osallistumassa arvontaan. Jaan maanantaina yhden osallistumisen kommentoineille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti