5.5.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 11

Viikki sateinen juoksu
Viime viikon kaunis kevätsää vaihtui epävakaaseen keliin.


Yhdestoista viikko päättyy ja Helsinki City Run on alle kahden viikon päästä. Viikon saldona kaksi juoksua, yksi kotitreeni ja rullailua eli ei kehumista. Alkuviikosta jaloissa painoi vielä Helsinki10 mutta sain vähän tuntumaa juoksuun parin lenkin aikana.

Maanantai: käveleminen oli edelleen yllättävän vaikeaa, joten vauhtitreeni jäi tekemättä. Harmitti.

Tiistai: lepoa ja rullailua.

Keskiviikko: vihdoin juoksu. Noin 5 km kävelyä ja juoksua puolen kilometrin välein vaihdellen. Meni hyvin ja sai haluamaan lisää.

Torstai: kotona yläkroppaa ja keskivartaloa.

Perjantai: venyttelyä ja rullailua pitkän kaavan mukaan.

Lauantai: 10 km rauhallista ja tasavauhtista juoksua sateessa. Katsoin tämän vuoden treenejä ja taisi olla ensimmäinen kerta, kun pääsin treenaamaan sitä skenaariota, että 18.5. sataa vettä ja täytyy juosta kaikki paikat märkänä. Ammattilaiset sanovat, että kaikenlaisia kelejä varten pitäisi harjoitella.

Sunnuntai: perheen kanssa rauhallista ulkoilua, rasitus lähellä nollaa.

Tämän viikon treenit kärsivät edelleen liian kovaa kuntoon nähden vedetystä Helsinki10:stä. Oli pakko vetää täysillä vaikka en ollut palautunut taudista, ja nyt maksan siitä. Palkintona kuitenkin ennätysajan kympin matkalla ja hienon mitalin, joten sain jotain positiivista. Vielä on kuitenkin kaksi viikkoa aikaa viimeistellä treeniohjelma ennen finaalia 18.5. En ole varma miten tällaisessa tilanteessa pitäisi valmistautua viimeisten viikkojen aikana, kun ei oikeastaan ole kilometrejä, joista vähentää. Jatkan luultavasti samalla rauhallisella tahdilla. Tulee mieleen sanonta, jonka mukaan on parempi olla vähän alitreenattu kuin vähän loukkaantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti