19.5.2019

Kiikarissa HCR 2019: viikko 13 (harjoitusohjelman loppu)

Helsinki City Run mitali
Harjoitusohjelman jälkeen sai nauttia tuloksista.


13 viikon rupeama on nyt saatu loppuun ja näyttönä siitä on hyvin juostu puolimaraton Helsinki City Runilla! Viimeinen viikko oli valmistava ja keskityin varmistamaan valinnoillani että kaikki menisi lauantaina putkeen, koska mitään parannusta juoksukuntoon ei enää voinut saada aikaiseksi. Panostin syömiseen ja juomiseen tiistaista torstaihin ja perjantaina palasin normaaliin ruokavalioon. En normaalisti ole bakteerikammoinen, mutta kisaviikolla käsidesiä kului joka välissä. En halunnut toistaa Helsinki10:n virhettä eli juoksemista puolikuntoisena. Loppujen lopuksi kaikki meni nappiin.

Maanantai: lepo.

Tiistai: kisavauhdin testaaminen Herttoniemen urheilukentällä. Noin kolmen kilsan matka radalle, kolme kierrosta tahdilla 6:20/km ja taas kolme kilometriä kotiin. Harjoituksen jälkeen olin varma siitä, että olin valinnut kisavauhdin oikein, sillä sitä oli sopivan haastava juosta. Yhteensä n. 8 km.

Keskiviikko: lepoa ja venyttelyä.

Torstai: erittäin kevyt alle 20 minuutin pyrähdys.

Perjantai: kävin iltapäivällä kisahallilla hakemassa kisanumeron ja paidan. Illalla laitoin varustuksen valmiiksi ja rullailin vielä jalkoja. Kaikki oli valmiina.

Lauantai: onnistunut vuoden ensimmäinen puolimaraton ennätysaikaan! Kirjoitan päivästä vielä kokonaisen raportin, mutta voin lyhyesti kertoa, että virallinen aika oli 2:15:27. Mahtava päivä ja onnellinen olo jatkuu varmasti pitkään.

Sunnuntai: yritin käydä kävelemässä, mutta polvet kipuilevat. Jätetään palauttava lenkki toiselle päivälle.

Hienoa laittaa kolmen kuukauden projekti pakettiin. Vaikka en saanut kaikkia suunniteltuja treenejä suoritettua sairastelujen takia, pääsin parempaan tulokseen kuin viime syyskuun puolimaratonilla. Aika on mennyt todella nopeasti! Muistan kun aloitin treeniohjelman helmikuun puolivälissä, kylmien kelien takia tietenkin juoksumatolla. Kolme kuukautta myöhemmin puolimaraton juostu, kesä on jo tuloillaan ja kaudella 2019 on monta jännittävää kisaa tulossa aina lokakuulle asti. Juoksukausi on vasta aluillaan!

Mitäs seuraavaksi? Blogin päivitystahdista tippuu pois viikkoraportit, mutta jatkan kirjoittamista säännöllisen epäsäännöllisesti. Postauksia tulee kisoista, treenaamisesta ja muusta juoksuun liittyvästä. Seuraava tavoite on parantaa puolimaratonin aikaa Helsinki Half Marathonilla, joka juostaan kolmen viikon päästä.

Kiitos jos olet lukenut edes yhden viikkoraportin tai olet ollut mukana matkalla Instagramin puolella. Meikä palautuu nyt ansaitusti vuoden tähän asti pisimmästä ja rankimmasta suorituksesta.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut ennätyksestä, huikea suoritus kyllä! Itse hituroin ekan puolimaratonini HCR:llä kolmeen tuntiin, mutta koukkuun on jääty, joten uutta yritystä pukkaa tässä joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnea sullekin, loistava suoritus! Yllättävän koukuttavaa puuhaa tuo itsensä haastaminen.

      Poista