8.6.2019

Harjoitusleirillä puolimaratonien välissä

Fuengirola Mijas
Vuoristonäkymä Mijaksen kylästä.


Tänä keväänä/kesänä kalenterissani on kaksi puolimaratonia: Helsinki City Run ja Helsinki Half Marathon. Juoksin HCR:n 18.5. aikaan 2:15, ja tämän viikon lauantaina HHM:lla on tarkoitus parantaa ennätystä, ehkä jopa viidellä minuutilla. Näiden kahden puolikkaan välillä on siis vain kolme viikkoa. Viime vuoden puolella kisoihin ilmoittautuessani jännitin sitä, että ehdinkö palautua hyvin ennen toista puolikasta. Kaltaiseni eliittiurheilija halusi tietenkin käyttää kaikki keinot huippusuoritukseen pääsemiseksi, joten lähdin kahdeksaksi päiväksi harjoitusleirille palautumaan ja valmistautumaan HHM:a varten.

Perheemme lensi aikaisin aamulla Fuengirolaan, jonne äitini oli lentänyt jo muutamaa päivää aikaisemmin perustamaan leiriä. Pienimmäinen jaksoi yli neljän tunnin lennon esimerkillisesti.


Näkymä lentokoneesta
Lento harjoitusleirille.


Kohteessa minut yllätti kuumuus, mutta kyseinen ilmasto oli mainio simuloimaan Helsingin kesäisiä juoksuolosuhteita. Onneksi villamme fasiliteetteihin kuului uima-allas, johon pääsi viilentymään.


Flamingo uimalelu
Uima-altaan pelastusvälineisiin oli panostettu.


Ulkomailla syöminen on aina kysymysmerkki. Löytyykö sopivaa ruokaa, josta saa tarvitsemansa makrokomponentit oikeassa suhteessa. Paikallisessa hypermarketissa proteiinit olivat hyvin edustettuina.


Serrano kinkku
Proteiinivalikoimaan tutustumassa.


Olen ihmisenä sellainen, joka imee itseensä vaikutteita ja ottaa oppia paremmista. Kävimme ihailemassa kovia paikallisia menijöitä. Tämä pienellä rasvaprosentilla varustettu perheellinen lihaskimppu oli niin nopea, että on kamera ei ehtinyt edes tarkentamaan.


Leopardi eläintarha
Leopardiperhe.


Motivoituneena lähdin aamulenkille, joka jäi reissun ainoaksi. Fuengirolan rantabulevardi oli aamuauringossa upean näköinen, kun kaupunki heräili uuteen päivään, ja juoksijoita oli paljon liikenteessä. Viikon kilometrimäärä jäi vähäiseksi, mutta keräsin uintiaikaa sitäkin enemmän.


Fuengirola juoksu
Rantabulevardia 6 km aikaan 40 min.


Juoksun jälkeen olikin aika kuuma, ja siirryimme nauttimaan paikallista palautumisjuomaa, kunhan kellonaika oli säädyllinen.


Rommia, soodaa, ruokosokeria, limeä ja minttua.


Näin rankan viikon jälkeen olo on samaan aikaan levännyt ja turta. Suomeen palattuamme sää pysyi yhtä kauniina, joten paluu ei harmittanut liikaa. Parasta reissussa oli koko laajennetun perheen näkeminen, ruoka ja tietenkin jääkiekon finaalipelin seuraaminen kotikatsomossamme. Hyvä Suomi!

HHM on vain yöunien päässä. Kävin hakemassa tänään Kampista juoksunumeron ja sovittelin sitä jo t-paitaan. Nesteitä on tankattu ja jalat rullailtu, joten enköhän ole valmis huomiseen suoritukseen. Olen ottanut valmistautumiseen rennomman otteen Helsinki City Runiin verrattuna, melkeinpä pakostakin, koska viikko on ollut kiireinen. Aion silti nauttia huomisesta päivästä täysillä ja katsoa miten juoksu kulkee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti